Interessante lezingen en workshops

Het succes van de Huisartsbeurs is mede te danken aan de kwaliteit en de diversiteit van het inhoudelijke programma met inspirerende lezingen en pragmatische workshops.

 

In het handige overzicht inhoudelijk programma Huisartsbeurs 2018 ziet u in een oogopslag alle lezingen en workshops per tijdstip. Een nadere beschrijving van elke lezing en workshop vindt u na het aanmaken van uw registratie-account op deze site. De beschikbaarheid van de sessies is afhankelijk van uw functie en capaciteit van de lezing of workshop. In de speciale registratiewebsite ziet u direct of de gewenste sessie nog beschikbaar is en past in uw totale programma. Het inhoudelijke gedeelte van de Huisartsbeurs is voor alle doelgroepen geaccrediteerd.

 

Praat mee over de toekomst van de ANW-Zorg

De toekomst van de ANW-zorg is een hot-topic. In het hele land zetten huisartsen en posten zich in voor een lagere werkdruk en meer werkplezier. Tegelijkertijd is er discussie. Zoveel huisartsen, zoveel meningen. Over triage. De mentaliteit van patiënten. Spoedzorg versus wenszorg. En blijft de ANW-zorg wel de verantwoordelijkheid van huisartsen? Hoog tijd om feiten en fictie op een rij te zetten. Test uw kennis tijdens de interactieve sessie "ANW, feiten of fictie" en praat mee over de toekomst van de ANW–zorg. Deze sessie staat onder leiding van gespreksleider Jesper Rijpma en is van 14.00 - 15.00 uur ingepland in het inhoudelijk programma.   

 

 

Onze key-note sprekers 

We willen u alvast kennis laten maken met enkele gerenommeerde sprekers die een inspirerende lezing komen verzorgen. De van zijn optredens bij DWDD bekende neuroloog prof. Erik Scherder zal in de ochtend u direct laten merken dat u uw hersenen niet moet laten zitten. Hij is een groot pleitbezorger van het feit dat we onszelf in beweging moeten houden. Oud- topvolleyballer en gouden medaille winnaar op de olympische spelen Bas van de Goor behoort tot de meest succesvolle volleyballers van Nederland ooit. Bas heeft diabetes en is directeur van zijn eigen foundation. Deze heeft als missie om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen door middel van sport. Hij geeft om 09.30 uur een inspirerende lezing met als titel: Breng beweging in de praktijk! Wandelen is behandelen. 

 

Floris van den Berg is huisarts en expeditiedokter. In 2016 zat hij bijna een jaar met een team geïsoleerd in de poolwinter op Antarctica, voor Mars-onderzoek. Ook heeft hij gewerkt op schepen in het Arctisch en Antarctisch gebied en op afgelegen plekken in o.a. Belize, Guatemala en Nepal. Hij leert dokters hoe ze medische zorg kunnen leveren in extreme gebieden. Op de Huisartsbeurs komt hij zijn extreme ervaringen met ons delen. 

Initiatiefnemer van "Mijn positieve gezondheid" Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Ze ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, gebaseerd op veerkracht, functioneren en eigen regie en onderzocht vervolgens het draagvlak hiervoor in het domein van zorg, de preventie en in de samenleving. Daarbij vond zij een groot verschil in denken over ‘gezondheid’ tussen patiënten en o.a. hun behandelaren. De brede visie van patiënten, met zes dimensies van gezondheid, noemde ze ‘Positieve gezondheid’. Ze komt haar visie graag met u delen. Filosoof en docent medische ethiek Menno de Bree komt ons in een inspirerend betoog duidelijk maken "Waarom je niet ambitieus moet zijn".
 

Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden komt met een inspirerend verhaal over zijn weg naar Olympisch goud in 2008. Onderwerpen als doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod. Marco Buschman verzorgt al jaren workshops op de huisartsbeurs en komt dit jaar ook een lezing verzorgen over "verbindend vermogen". Gebaseerd op het gelijknamige managementboek gaat u tijdens de lezing ervaren wat verbindend vermogen is en hoe u het kunt (door)ontwikkelen. Sinds 1 augustus 2017 is huisarts en senior-onderzoeker Maria van den Muijsenbergh bijzonder hoogleraar Gezondheidsverschillen en Persoonsgerichte Integrale EerstelijnsZorg aan de Radboud Universiteit. Tijdens haar lezing zal ze uitgebreid ingaan op effectieve persoonsgerichte, integrale eerstelijnszorg voor laagopgeleiden en migranten. En hoe dat bijdraagt aan het verminderen van etnische en sociaaleconomische gezondheidsverschillen.

is toegevoegd aan uw favorietenlijst. U kunt deze lijst terugvinden in het menu onder 'favorieten'

Ga direct naar mijn favorieten Sluiten
 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u hier in voor de Huisartsbeurs-nieuwsbrief en volg ons op Facebook

Hoofdparticipanten

Met dank aan

Een speciaal dankwoord gaat uit naar onze beurspartners, onze participanten. Ze denken tijdens de gehele voorbereiding enthousiast en actief met ons mee. Zonder deze partijen is er geen Huisartsbeurs 2018 mogelijk. 

Hoofdparticipanten

Participanten

Deelparticipanten

Website door Ratio Design